Na de Amstel Gold de spiksplinternieuwe zomerbandjes eronder gezet, en die moesten getest worden! De wind was gunstig om het recordrondje van een paar weken terug te herhalen (dwz heen tegenwind, en niet meer dan kracht 2-3).

Al warm van de fietsrit vanaf het station besloot ik gelijk gas te geven. De fitness van de dag ervoor zat nog wel in de benen, maar verder was ik volledig hersteld van de Amstel Gold. Het beheerst rijden van die tour zou deze avond zijn vruchten afwerpen;-) En hoewel de temperatuur fors lager lag dan bij het vorige PR, stond er inderdaad 2 uur later een mooie 29.0 op de teller!

Leerpunten van deze rit:
– warm starten geeft al direct een veel hogere snelheid; je zou haast een home-trainer meenemen op de boot!
– zomerbandjes zijn echt sneller;

Zou een verdere verbetering in de laatste 2 weken mogelijk zijn?