De aankondiging voor de race van 2011 is binnen. Net als verleden jaar zal het Vest-team deelnemen met de Snooky; reservering van de boot is inmiddels geregeld. Resteren 4 maanden van keihard trainen, om van 26 t/m 28 mei weer een mooie prestatie te kunnen neerzetten. De informatie op de Schuttevaer-website blijft nog iets achter, maar ik verwacht dat dit binnen enkele dagen zal zijn bijgewerkt.

Ben je sportief, wil je je grenzen verleggen, houd je van zeilen, hardlopen of wielrennen? Doe mee in 2011! De Schuttevaerrace, een non-stop krachtmeting van 48 uur of meer, voor zeilers, hardlopers en wielrenners.

Een aantal schepen zijn werkelijke racemonsters. Verder veel familieschepen en semi-racemonsters. Ieder op zijn eigen wijze, met zijn eigen schip al dan niet toegerust voor de race. Dat maakt de KWS Schuttevaerrace tot een familiefeest voor veel deelnemers.

De schepen vertrekken uit het Friesche Stavoren en gaan via het IJsselmeer op weg naar de Waddenzee. Daar worden vervolgens de eilanden Texel, Vlieland en Terschelling aangedaan, afgewisseld door een reis naar Harlingen. Na Terschelling vertrekken de schepen huiswaarts naar Stavoren. Op Texel en in Harlingen wordt resp. 60 en 69 kilometer gefietst. Op Vlieland en Terschelling wordt resp. 18 en 12 kilometer hardgelopen.

Om alvast even sfeer te proeven, bijgaand een foto, waarop Koen op Texel aan wal gaat met de fiets. Het is overigens niet ieder jaar mooi weer, lees hiervoor de updates uit 2009, bijvoorbeeld hier, of hier en volledige verslagen hier.