Dit jaar reed het Vest gezelschap alweer voor de tweede keer de bekende streekklassieker “De Hart van de Bollenstreek Toer“. Helaas dit jaar zonder Tinus, maar gelukkig kon ik er zelf dit jaar wel bij zijn. Na een veel te korte nacht arriveerde ik nog net voor 10 uur bij de Keukenhof, om samen met Jan, Hans en Erik deze fraaie route te kunnen fietsen. Wij kozen voor de 60km, samen me de rit ernaartoe 90-100km in totaal.

Jan & Hans

Nagenieten in de zon

Erg mooi weer dit jaar, koud in de ochtend maar later gewoon aangenaam warm. Jan was op de tourfiets, net gerepareerd, maar de fietsenmaker had waarschijnlijk zijn dag niet, want al na 10 km zat een crank helemaal los. Met het gereedschap van Hans was dit snel verholpen, maar de fiets van Jan zou vandaag toch nog een paar keer voor problemen zorgen. Daarnaast had Jan sowieso wat moeite om de wielrenners bij te houden, de halve marathon van gisteren zat nog in zijn benen!

Erik

De kilomtervreter

Het lage tempo paste echter goed bij de tocht, het mooie weer lokte de bekende hordes touristen naar de streek, dus echt doorfietsen zat er niet in; pas de laatste 15 km naar huis kon er flink doorgehaald worden.


Bij de Keukenhof

Bij de Keukenhof

Met de finish in zicht zijn Hans en ik toch nog even verkeerd gereden, waardoor we in de fuik van de Keukenhof volledig vast kwamen te staan. Toen na 20 minuten Jan en Erik nog niet bij ons waren, kwamen we tot de conclusie dat we verkeerd gereden waren, en laverend door honderden motoren en auto’s hebben we het laatste stuk volbracht.

Al me al een leuke tocht, lekker makkelijk, mooie voorbereiding voor de AGR van volgende week!