En weer een Amstel Gold gereden. Zou dit de laatste zijn geweest? Met de aangekondigde loting vrees ik het ergste! ’s Ochtends lang lopen treuzelen op de parkeerplaats. Vest aan of niet? Lange of korte broek? In het zonnetje was het heerlijk, maar het zou waarschijnlijk niet heel erg warm worden. Veel wielrenners reden weg met korte mouwen en korte broek, zelf hield ik het uiteindelijk bij een lange broek en armstukken. De zon zagen we de eerste 2 uur daarna niet, wel heel veel kippevel en rood aangelopen benen gezien. Toch een beetje fris!

De tocht was verder als andere jaren, het is ongelofelijk dat het ieder jaar weer redelijk tot zeer goed weer is. (dit opschrijven is natuurlijk de goden verzoeken). Onderweg nog wel een flinke valpartij gezien, waardoor je toch iets voorzichtiger gaat rijden. Hoewel… ook mijn max. snelheidsrecord is verbeterd naar 60.4 km/u, maar dat was op een mooi stuk asfalt;-)

Bijgaand nog wat sfeerfoto’s. En natuurlijk wil ik niet gaan moraliseren, maar om nou in de feesttent bij de finish biervaten van 4 liter aan te bieden. Wat is er mis met gewoon 1 biertje na het fietsen? Het was in ieder geval erg gezellig, op vele tafels stonden de vaten bier met daaromheen groepjes zeer luidruchtige wielrenners en erg sterke verhalen.

Gunter

Gunter

Fietsenstalling

Fietsenstalling


Gerrit

Gerrit

Tapje

En zo dek je je dan in ....