Nog een kleine maand, en dan zal op 26 mei wederom een Schuttevaerrace plaatsvinden. Het Vestteam is inmiddels ingeschreven voor de race, op dit moment samen met 29 andere schepen. De voorbereidingen zijn natuurlijk in volle gang:

  • De website is opgeleukt met een twitterfeed op hashtag “#schuttevaerrace” (op de overzichtspagina van het Scheepsblog). We hopen natuurlijk op veel berichten!
  • Jan loopt nu bijna wekelijks een halve marathon. Eigenlijk wilde hij in de Schuttevaerrace deelnemen aan de vrije categorie, met het achterliggende idee dat we dan misschien een keer in de prijzen vallen. Hij beweert dit te doen voor kleine Jan, maar wij vermoeden dat hij hiermee eigenlijk zijn roemloze padvinderverleden wil compenseren!
  • Hans draait al warm op zijn eigen schip. Om motorpanne zoals vorig jaar voortaan zelf te kunnen verhelpen, heeft hij een zware storing in zijn eigen motor gesimuleerd, waardoor hij nu naar hartenlust kan klussen in de haven van Naarden.
  • Tinus & Koen zijn in training voor de reservebank, maar we hopen dat we hun sportieve kunsten dit jaar niet nodig zullen hebben. Een topconditie is natuurlijk ook nodig voor de lange nacht naar Vlieland!
  • Erik heeft het voortdurend over midlife en weigert daarom mee te doen (maar goed ook, 5 is nl het maximum per schip). Hij rijdt wel in zijn eentje op de racefiets 208 km rond het IJsselmeer op Tweede Paasdag…
  • Zelf heb ik vorige week 2 nieuwe PR’s gereden, 29.2 km/u over 70 km en 29.5 km/u over 80 km. De conditie is dus mooi op peil, nu zo vasthouden!

De voorbereidingen versterken ook de mentale weerstand. Tijdens mijn rondje Haarlemmermeer vorige week kwam er onderweg een man naast me rijden; we raakten aan de praat. Op een gegeven moment vraagt hij hoe oud ik ben; en ja hoor, zijn zoon (!) blijkt al 50. Gelukkig haalde hij me niet in, maar bedankte hij me slechts voor 1 kwartier kopwerk tegenwind. Hij bleek 75 te zijn. Dat zette mijn eigen topconditie toch wel weer in het juiste perspectief…

Lek gereden bij Noorden

Zo ook vandaag, een intervaltraining op het programma, maar onderweg  helaas lek gereden, terwijl ik net een maand op nieuwe “Continental Grand Prix 4000S” banden rijd. Black Chili Compound (ik verzin het niet!) in combinatie met de Vectran™ Breaker zorgt voor zorgeloze ritten en veel rijplezier. Grip en lekbestendigheid zijn een feit bij deze band. De training heb ik na vervanging van de binnenband gewoon afgemaakt, maar het ritme is dan toch een beetje weg. Mijn twijfel over de Continentals groeit; 2 jaar geleden kwam Tinus een half uur voor de race erachter dat er een scheur van 1/2 cm in mijn band zat (ook toen nét nieuw). Terwijl ik met gescheurde band de 60km op Texel reed, heeft hij toen een nieuwe band gekocht bij de lokale fietsenmaker, voor de Harlingen-etappe.

We hopen ook dit jaar weer op veel volgers op de website en twitter. En vergeet onze “sponsors” niet;-)

Nooit meer een bericht missen? Gewoon abonneren!