Ondanks de harde wind besloot ik vandaag een poging te wagen om mijn PR nog wat scherper te zetten. Het hele seizoen hik ik al tegen die 30km/u aan, maar tot nog toe was het me niet gelukt 30.0 of beter neer te zetten. Waarom vandaag? Mooi weer, hersteld van de Schuttevaerrace, en wellicht nog belangrijker: ik moest natuurlijk bewijzen dat ik toch écht fit ben dit seizoen. En dat het vorige week toch écht slappe beentjes waren door langdurige blootstelling aan windkracht 7!

Vanwege de Noord-Oosten wind koos ik voor een rondje Haarlemmermeer. Eerst anderhalf uur stoempen tegen een harde windkracht 4, en daarna lekker gas geven terug naar huis. Vandaag nauwelijks toeristen, en toch ook voor de meesten een vrije dag, dus bijzonder weinig last van verkeer. Het laatste half uur tikte de wind nog net even kracht 5 aan, en dat helpt natuurlijk ook bij windje mee. In ieder geval eindigde ik de rit met 30.4 km/u op de teller, een ruime verbetering t.o.v. mijn vorige 29.9!

De komende weken staan de Jan Janssen (115km) en Limburgs Mooiste (100km) op het programma. De trainingsfocus zal dan ook vanaf nu meer op de lange afstand en hellingen liggen, en iets minder op snelheid.

Onderstaand grafiekje laat mooi zien hoe het PR ieder jaar iets wordt verbeterd. De eerste jaren aanzienlijke verbeteringen, duidelijk de beginperiode en het wennen aan de racefiets. In 2008 weinig verbetering, maar de focus op snelheid vanwege de Schuttevaerrace geeft vanaf 2009 een nieuwe impuls om scherpere tijden neer te zetten. In 2010 natuurlijk het ongeval, dus weinig verbetering in dat jaar. En dan nu, ondanks vrij weinig tijd dit voorjaar, wederom een mooie vebetering.

Jaarlijkse verbetering van het persoonlijke record