Nog een mooie samenvatting van de race. Jammer dat de prestaties van de vrije categorie wat onderbelicht zijn gebleven “Nadat het vlootrestant tussen 14.24 uur (Epoxydus) en 18.12 uur (de Snooky van Hans van den Berg na 7.51 uur worstelen) in Oudeschild is aangekomen“.

Nu zijn de puntentelling en de verschillende categorieën waarmee prijzen zijn te verdienen ook niet direct te begrijpen voor de buitenstaander, derhalve nog maar eens een opsomming van prijzen (en dan hoop ik dat ik het goed begrepen heb!):

  • de eerste die binnen is aan het eind van de race (ongeacht rating, leeftijd, categorie, etc.);
  • het snelste zeilschip per categorie (hier viel de Snooky dus in de prijzen met een 2e plaats voor de vrije categorie). In de overall scoring van zeilen over alle categorieën is de Snooky 19e geworden (in deze scoring worden overigens geen prijzen uitgereikt)
  • de snelste loper;
  • de snelste fietser;
  • de overall winnaar(dus inclusief lopen en fietsen);
  • de bedrijvencompetitie winnaar.

In het artikel wordt de mooie trofee van de Snooky in het geheel niet genoemd, gezien het bovenstaande niet zo verwonderlijk. Op de foto het bewijs dat we hem toch echt gewonnen hebben!