Uitzicht vanaf Castello di Padenghe

Vandaag eindelijk een weervoorspelling voor goed fietsweer, licht bewolkt en temperaturen onder de 30 graden. De kustweg langs het Garda meer had ik al bij aankomst afgeschreven; de liefde van de Italiaan voor het wielrennen verliest het toch van zijn liefde voor de auto. En als fietser moet je dan dus op de doorgaande wegen regelmatig tegemoetkomende, inhalende (!) auto’s en motoren ontwijken.

De toeristische kaart toonde echter een aantal mooie kastelen in het achterland, en met de gps  ontstond een mooie route tussen Desenzano en Salo. Ik had wat licht glooiende wegen verwacht, even vergetend dat kastelen altijd op een berg staan…. De oude Italianen boven aan La Rocca Di Manerba riepen mij dan ook lachend “a piedi” toe, nadat ik in dit hellinkje mijn meester had gevonden, en lopend naar boven zwoegde.

Vanaf de Rocca di Manerba, in de verte Salo en de bergen naar Idro.

De weervoorspelling klopte natuurlijk niet, de frisse bries ging liggen en de temperatuur haalde toch nog de 31. Best wel lekker tijdens het fietsen, alleen berg op wat warm; en je moet niet stil gaan staan!

Bijgaand een foto vanaf het kasteel van Padenghe. De echte bergen achter Salo lonken, het onstabiele weer in dit gebied schrikt echter af. Wie weet, begin volgende week naar Idro?

Statistieken: circa 50 km, 700 hoogte meters. Vanwege het toeristische karakter van de tocht lag het gemiddelde véél te laag.

Hoogteprofiel