Na een lange zoektocht eindelijk de knoop doorgehakt. Zie de opvolger van mijn roze Giant: een fraaie Specialized Roubaix SL2 Comp X3 Ultegra Triple 2011. Uiteraard een full carbon frame. Volledige specs zijn hier te vinden. Net als alle ronkende PR teksten van deze mooie fiets.

De soepele en snelle Roubaix is genaamd naar de helleklassieker Parijs-Roubaix die de fiets drie keer op rij wist te winnen. De Roubaix is een stabiele en efficiënte racefiets die zijn berijder aanspoort om steeds langere tochten aan steeds hogere snelheden te maken. Shimano Ultegra onderdelen bieden topprestaties op vlak van schakelen en remmen, een prima aanvulling dus op het soepele en snelle Roubaix Comp frame.

Van de renners die stof en modder vreten tijdens Parijs-Roubaix tot de ‘dieselfietsers’ die pas onder stoom komen als ze honderd kilometer achter de kiezen hebben: kilometers maken op de weg is een religie en de enige fiets waarin je mag geloven is de Roubaix. Geroemd voor zijn perfecte balans tussen souplesse en stijfheid zal het u niet verbazen dat fietsers na een tocht van 150 kilometer kiplekker van hun Roubaix stappen.

Ofwel, ik heb toch een beetje voor het comfort gekozen. En daar gaan die rare knikjes in de vorken aan bijdragen, volgens de folder. Want daar zitten de “Zertz inzetstukken om de schokken van het wegdek op te vangen“. Net als het “Specialized Expert ergonomisch stuur“. En het “Het Specialized Body Geometry Avatar zadel met holle Cr-Mo rails en gel padding voor comfort voor de hele dag rijplezier. “. Zelfs het stuurlint help mee: “Specialized Roubaix wrap w/ 2.5 gel pads”.

Voorlopig gaat hij in het vet, de winter is traditioneel voor de tourfiets en natuurlijk spinning, en dit jaar de extra opgaaf om te herstellen van de beenblessures van afgelopen zomer.

Specialized Roubaix

Specialized Roubaix