Einduitslag

Zojuist is de prijs uitreiking geweest; we waren nog net op tijd binnen om het applaus te horen, en konden gelijk aan het bier en buffet. Het vertrek uit Harlingen duurde langer dan gepland, de brugwachter hield zich niet echt aan de planning. Tegenwind en stroming hielpen ook niet mee, vandaar de wat late aankomst.

Toen Kooistra vervolgens over de microfoon liet weten dat er nog een prijs lag voor een team dat net binnenkwam zaten we ineens met zijn allen rechtop. Het zou toch niet net als vorig jaar weer gelukt zijn? Maar helaas, hij bedoelde toch de overall tweede prijs winnaar.

Toch zijn we niet ontevreden, we zijn opnieuw niet laatste geworden! Een betere klassering was mogelijk geweest als we Terschelling hadden gehaald, maar de snelle teams hadden hier het voordeel van de minder harde wind. Tegen de tijd dat wij het probeerden, stond er zoveel wind dat Kooistra de race afblies. De punten gehaald naar Terschelling en het lopen op het eiland telden nog wel mee, waarmee wij dus kansloos waren voor een betere klassering.

De cijfers (36 deelnemers, 3 niet gestart):
Fietsen 2 keer 35e plaats.
Lopen 32e plaats.
Zeilen 2 keer 2e en 2 keer 4e in onze categorie (4 deelnemers).

Overall: 34e plaats.