De weersverwachting was zo mogelijk nog slechter dan 2 jaar geleden, derhalve was de zaterdagavond voor de meeste leden toch vooral bestemd om te genieten van een uitstekende maaltijd en een mooie selectie wijnen. Zo niet voor onze gastheer en schipper, die eigenlijk alleen uit zijn auto komt bij windkracht 7 met veel regen. Hij kon zijn hart ophalen op zondag (zie ook foto, erg nat!), hierna zijn verslag. Tot onze verbazing reed ook Mara de tocht mee, petje af!

Na een wat matige voorbereiding met toch iets teveel wijn (stapelen!) afgereisd naar de Uithof, alwaar de start van de Ronde van Midden Nederland plaatsvond.
Een wat sombere aanblik van weinig fietsers en heel veel bananen en snelle jelles (voldoende voorraad nu voor de komende 10 Schuttevaers!), maar met een vriendelijke ontvangst door betrokken organisatoren.

Nat

Nat!

De tocht was prima, de 100 km in 4,5 uur weggepedaald (!): weinig gestopt wegens angst voor afkoeling bij veel regen. Het was zo rustig dat we vele kilometers gereden hebben zonder andere deelnemers te zien. Toch ook zo nu en dan een opklaring. Vermeldenswaardig was het feit dat door een omgedraaid pijltje een hele groep rijders inclusief wijzelf de verkeerde kant op reden. Het pad werd dermate slecht dat een aantal echte racefietsers met de smalle bandjes lek reden, terwijl wij op onze tractoren geen centje pijn hadden. En dan zo’n grote groep, waar we de een na de ander zagen plakken, dat kost tijd en ergernis: het was na ca. 20 km al en ze hebben ons niet meer ingehaald :-))). Een aantal herkenbare stukken vanuit de Jan Janssen Classic; het stuk op de dijk langs Wijk bij Duurstede (Neder-Rijn) was wel mooi maar door de wind tegen tevens het zwaarste.

Afijn, zonder al teveel echte pijn (geen verkrampingen dit keer) op de Maliebaan gefinisht, alweer weer heel veel bananen en snelle jelles ter beschikking stonden. Een fijne Goodie bag (medaille, fietsbladen, gelletjes, fietssokken, bidon) en de uitstekende douche faciliteiten in sportcomplex “Olympus” op de Uithof maakte dit tot een uitstekend georganiseerd evenement. De thuisblijvers hebben ongelijk gekregen!!