Volslagen onverwachts meldt Koen gisteren een serieuze achillespeesontsteking. En dat betekent dat we geen reserveloper meer hebben; Jan zal op 3 juni rond middernacht op Vlieland de 18 km moeten lopen, en vervolgens een kleine 18 uur later op Terschelling nog eens 12 km.

Nadat we gisteren onze schema’s hebben aangepast, legt Tinus vandaag nog een bom onder de planning. Ook hij is geblesseerd, en mag waarschijnlijk voorlopig niet meer op een zadel zitten. En dus is er ook geen reservefietser meer beschikbaar! En moet ondergetekende donderdagavond 3 juni 60 km fietsen, en dan vrijdagochtend nog eens 69.

Nu heb ik altijd gedacht dat fietsen bij uitstek een blessure-vrije sport is, maar even googlen n.a.v. de kwetsuren van Tinus gaf al op de eerste hit vreselijke resultaten. Cysten, furunkels, karbonkels, fibreuze hypodermatitis, bursitis; en dan hebben we het alleen nog maar over zadelpijn! Liefhebbers kunnen het hier allemaal in geuren en kleuren nalezen. Bijzonder goede site overigens, op de eerste pagina staat eigenlijk alles wat een beginnende wielrenner moet weten.

Jan en ik gaan gewoon door met trainen, maar ik zal toch nog nadrukkelijker luisteren naar het eigen lichaam!