De eerste tourtocht van het seizoen zit erop. Schitterend weer, vertrokken met het rijp nog in het gras, en vrijwel geen wind. 75 kilometer door het groene hart, veelal langs routes die ik ondertussen bijna kan dromen, maar ook hier en daar over paden die ik in al die jaren niet eerder heb gezien. Mijn eerste Zoetemelk classic, en zeker het herhalen waard. Goed gepijld, maar als je een thuiswedstrijd speelt, let je misschien toch iets minder op. Ofwel, in totaal een kleine 5 km verkeerd gereden.

Later op de dag trok de westenwind wat aan, waardoor de laatste kilometers terug door de polders toch nog pittig werden. Af en toe aanhaken bij een groepje maakte dit laatste stuk iets lichter. Eindgemiddelde net geen 26, niet onverdienstelijk. De conditie is bijna op het gewenste niveau om de Amstel Gold 100km te kunnen rijden; maar voor een snelle 60km in de Schuttevaerrace zal er nog wel meer moeten gebeuren!