Zojuist zijn de schepen van start gegaan in de zwaarste zeilrace van Nederland. 48 Uur lang zeilen, afgewisseld met hardlopen en fietsen.

In de voorbereidingen naar de race is er in het Snooky team nogal wat misgegaan. Op 13 mei meldt Koen een serieuze Achillespees blessure, waardoor de tweede loper van het team wegvalt. Jan zal beide afstanden voor zijn rekening moeten nemen. Nog geen dag later komt Tinus terug van de dokter; te hard getraind en daardoor iets geforceerd in de “zit-regionen”… Ik zal derhalve beide fietsafstanden voor rekening moeten nemen.

Beide heren zitten niet bij de pakken neer. Al een week later meldt Tinus dat hij in een mooie tijd een 8km heeft hardgelopen. Koen heeft ondertussen de fiets van Tinus geleend, inclusief te kleine schoenen, en maakt nu de duinen bij Katwijk onveilig. We hebben weer een reserve fietser en loper!

Op 24 mei slaat het noodlot echt toe. Na een aanrijding met een hond loop ik o.a. een hersenschudding op, en een week later moet ik definitief afzeggen. Koen wordt aangewezen als de nieuwe wielrenner, en de Snooky gaat met 4 man van start. Koen gaat min of meer ongetraind 60 en 70 kilometer fietsen, Jan loopt beide trajecten (12 en 18 km).

Succes!
Gerrit.