Bericht van de schipper.

Prachtig gezeild! Aankomst in vlieland op zeil naar binnen en op zeil aangelegd. Beide accu’s bleken leeggetrokken, midden op de waddenzee. Mag natuurlijk niet, startaccu dient apart te zijn. Dus niet!

Tinus heeft nog getracht de motor met de hand aan te slingeren (!) Maar tevergeefs. Vette stress, geen gps, alles donker behalve de led navigatie verlichting, gelukkig. Op ouderwetse navigatie over de waddenzee, gaaf natuurlijk. Met dwarsstroom voor de haven naar binnen, gelukkig kunnen we dat nog… Nu aan de lader, motor loopt al. Jan rent, maximaal laden voor vertrek. Nog maximaal in de race!!!

Update van Tinus. . Ik denk een kapotte accu, want hij heeft alweer de geest gegeven. De motor start wel, als we de andere accu bijschakelen, dus die houden we stand-bye.

Uit de mediapool van Geosports:

Nachtelijk Vlieland

Update 2 (van afgelopen nacht) van de schipper. Met wind recht tegen over de boontjes: wel veel stroom mee. 2 maal net buiten de geul vast gezeten. Tsja!