Na uitgebreid beraad is gisternacht besloten dat het Schuttevaerteam in ongewijzigde samenstelling zal deelnemen met het volledige team. Gerrit heeft zichzelf fit verklaard, waarbij wellicht de chirurg over 2 weken nog roet in het eten kan gooien… Bij deze ook Erik bedankt, voor zijn ongewisse rol als reserve!

Rijp beraad

Rijp beraad

En dus heeft het Vestteam zich opnieuw ingeschreven voor de Schuttevaerrace, de non-stop krachtmeting van 48 uur of meer, voor zeilers, hardlopers en wielrenners.

In 2009, het jaar van onze eerste deelname, hebben we als eindklassering een enerlaatste positie bereikt, in wat later bleek de zwaarste race in 25 jaar.

Het team en de trofee

Het team en de trofee

In 2010 werd de race bij Terschelling stilgelegd wegens gebrek aan wind, maar in 2011 kregen we bijna een storm over ons heen. De race werd tijdelijk stilgelegd, en vervolgens via een sterk verkort traject uitgezeild. 2011 was ook het jaar waarin wij onze eerste trofee veroverden met een fraaie tweede plaats in de vrije categorie.

En dan denk je 3 maal is scheepsrecht, maar ook in 2012, ons vierde jaar, ging het mis. Op de tweede dag trok de wind dermate aan, dat opnieuw de race werd stilgelegd. Het op dat moment behaalde puntentotaal bepaalde de einduitslag. Wel lukte het Gerrit in dat jaar voor het eerst om 2 fietstrajecten te voltooien.

Op naar ons eerste lustrum!

Liefhebbers schrijven zich hier in!