Met het naderen van de startdatum worden de weersvoorspellingen ook iets concreter. Zie ook de Vest Cockpit voor de laatste weerberichten. Tot een paar dagen geleden voorspelde eenieder nog mooi weer, met weinig wind, maar momenteel geeft de windfinder voor de vrijdag op Terschelling al NO-5, en Texel 4-5. Mooi voor het traject naar Texel, maar ’s avonds naar Vlieland wordt dus een stuk lastiger.

Mooi weer in 2010

Mooi weer in 2010

Verder wordt er toch nog steeds veel zon voorspeld, en waarschijnlijk ook droog; mogen we ons verheugen op de beelden uit 2010?

2011 - Zwaar weer

2011 – Zwaar weer

Wellicht verontrustender is de depressie die gedurende de week lijkt te onstaan voor het Iberisch schiereiland. Gaat deze zich ontwikkelen tot een stormdepressie of zelfs een heuse kanaalrat? Hieronder is een opname te zien van de UGRIB voorspelling voor vrijdagnacht.
Kanaalrat in wording?

Kanaalrat in wording?