Toon je positie op de Vest Routekaart!

Zie commentaar onderaan.

Het lijkt erop dat de GPS tracking dit jaar niet gebruikt wordt, hoewel ik hiervan nog geen bevestiging heb. Als alternatief biedt het Vestteam een oplossing aan; vlug in elkaar gezet, garantie tot de deur dus. Deelnemers kunnen zich via onderstaande proces aanmelden, zodat het thuisfront toch een beetje kan meekijken. Het is zeker niet vergelijkbaar met de track & trace van Geosports, maar het geeft een moment opname van de laatst bekende posities. Slechts de foto van de deelnemer wordt getoond, zoals deze bekend is bij Google.

Met onderstaande procedure wordt, als het goed is, je positie zichtbaar via de Vest website, op de Routekaart of de Grote Routekaart . Deze weergave laat laat geen track zien, alleen je laatst bekende positie. De update frequentie zal ook duidelijk lager zijn dan bij de GPS tracking van voorgaande jaren; het scherm geeft slechts een momentopname.

Stappen
1. Als je een google account hebt, kun je met google latitude je locatie delen met de wereld. Als je telefoon (Android!) dit ondersteunt, kun je het in je Google maps applicatie aanzetten.

2. Je kunt je google badge aanzetten door naar de volgende website te gaan. Hiermee deel je je positie echt met iedereen.

Ga naar https://latitude.google.com/latitude/b/0/apps,

Zet de locatie optie aan:
register_badge

3. Je krijgt dan een venster te zien dat er uit ziet als onderstaand plaatje. In dit voorbeeld is het getal achter user weggehaald, maar als je op google ingelogd bent staat er een uniek getal van ca. 10 cijfers en eventueel ook een min-teken.
badge

4. Kopieer dit getal en stuur dit op, met je naam & schipnaam, naar de_vest@live.nl, of via https://www.cycl-i.nl/wordpress/?page_id=1024, ovv van “badge aanvraag”.

5. Met een beetje geluk ben je dan zichtbaar voor het thuisfront; mits je telefoon aanstaat (met GPS), liefst met de maps applicatie draaiend, en synchronisatie van je telefoon ook aan.

Na de schuttevaerrace weer uitzetten door opnieuw op google in te loggen en de eerste optie te kiezen (“Uitschakelen”), anders weet iedereen waar je bent.