Hoe vaak kun je het hebben over het mooie weer? Afijn, bij deze ons verhaal. 50 Km zouden we gaan fietsen, bij DTC in Driebergen. De eerste “voorjaarsklassieker”, de Ontwakingstocht. 50 km als aanloop naar de Joop Zoetemelk volgende week. Maar met het naderen van het weekend werd de weersvoorspelling steeds beter, en dus besloten Günter en ik om toch maar de 75 km te rijden.

En inderdaad, ongelofelijk mooi weer. Nooit eerder was het zo warm op deze dag, en nooit eerder ook reden we zo vroeg in het seizoen al zo’n afstand. 83 km stond er uiteindelijk op de teller, klein verrassing van de organisatie, maar 8 km op zo’n afstand maakt dan ook niet meer uit.

Een kleine 24 km/uur gemiddeld; gelukkig een vrijwel vlak parcours, enkel de Amerongse berg en op het laatst nog een vervelende bult van Maarn naar Doorn. In ieder geval zijn we wakker na deze ontwakingstocht, en als het weer een beetje meewerkt rijden we volgende week de Joop Zoetemelk Classic.

Ontwakingstocht, Driebergen, 9 maart

Ontwakingstocht, Driebergen, 9 maart