Om bekende redenen moest ik ook voor deze tocht afzeggen. Bijgaand een update van zij die wel gingen. Die steile stukken kan ik me overigens niet herinneren;-)

Een mooie maar zware tocht, verreden door een uitgelezen delegatie van het fameuze VEST team. Niet afgeschrikt door barre weervoorspellingen en het missen van de wedstrijd Nederland-Japan werd vol goede moed van start gegaan.

Al snel bleek dat tegenwind niet de enige vijand van de fietser is, reeds kort na de start reden we ons op de Grebbeberg geheel leeg. En zo bleken meer, soms onverwachte stijgingen te volgen. Op één plek gierden we in de hoogste versnelling naar beneden maar na een korte bocht moesten we steil omhoog. tsja, en als je dan niet snel genoeg schakelt kom je vrijwel tot stilstand… Gelukkig kon Erik mijn vertrokken grimas heuvelop niet waarnemen: de 20 kilo teveel speelden zwaar parten (weer goede voornemens gemaakt :-)). In totaal ongeveer 1000 meter geklommen; ik denk dat Luik-Bastenaken-Luik een zware dobber wordt…

Ook deze keer is weer gebleken dat de Vest leden toevalligerwijze ongeveer dezelfde snelheid weten te handhaven als een 4-tal fitte damesfietsters (zie verslag JZC ). Door een kledingwissel onzerzijds moesten we helaas lossen en de beentjes waren te leeg voor een inhaalspurt.

Boven de 80 km was ik in een geheel nieuw gebied: zo ver had ik nog nooit gefietst. Voor Erik, als meervoudig Fietselfstedenveteraan, was dit natuurlijk een peuleschil. Toen hij voorstelde na de finish nog zo’n rondje te rijden moest ik helaas afhaken!

Na de finish (115km) konden we vol trots een fraaie, wel verdiende, medaille ophalen én een prachtige, door Jan Janssen zelf ondertekende Oorkonde. In een plastic hoes. Al met al een mooi, goed georganiseerd evenement, dat volgend jaar een grotere delegatie verdient!

Hans
PS: ondanks geheel herstel van de fiets door de fietsenmaker, toch geklooi met de achterderailleur: ik zal toch zelf de nodige vaardigheid in het afstellen moeten opdoen. Is er een boekje Fietstechniek voor Dummies???