32 Teams doen er mee dit jaar. Maar liefst 14 tegenstanders in de vrije klasse. Onze plaats van vorig jaar verdedigen gaat een uitdaging worden! Aan de trainingsinspanningen zal het niet liggen, hoewel Koen op de valreep (gisteren!) een zweepslag lijkt te hebben. Kom ik misschien een keer niet als laatste op de boot aan bij de start.

Goede weersomstandigheden, als je het KNMI mag geloven: ZW 3, 21 graden, af en toe een bui. Weeronline geeft voor Terschelling voor de vrijdag Z 5, zaterdag NO 4, met een een kleine kans op regen. Voor de watersport krijgt het weer een 10! De BBC houdt het ook op een (kleine) windkracht 3 voor beide dagen. UGRIB laat een wat genuanceerder beeld zien, met een wind die vrijwel helemaal gaat liggen in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Derde plaats in de vrije categorie.

Derde plaats in de vrije categorie.

Wordt het een herhaling van 2010 (zie foto), de race halverwege stoppen wegens te weinig wind? Met uitstekende fiets-omstandigheden, of toch regen?

Volg ons op dit blog, twitter (#Schuttevaerrace), Google+, Facebook, of op de geosports website (via http://schuttevaerrace.nl/resultaten/volg-de-schuttevaerrace-.html)!