Als onderdeel van de voorbereiding voor Luik-Bastenaken (170km) stond vandaag een tochtje Rotterdam op het programma. Voor een zondag wat vroeg opgestaan, eerst naar Wassenaar om Erik op te halen. Vervolgens langs Vlietlanden naar Benthuizen, en de eerste gebak-stop bij de Rottemeren.

Verder langs de Rotte, vlakbij de drukke stad toch weer zo’n mooi Hollands kronkelweggetje. Het Terbregseplein van onder bekeken, stukje Kralingse bos, A16 ook van onder, en dan eindelijk de beklimming van de dag: de Brienenoord. Op de fiets zie je nog eens extra hoe imposant deze brug is; tegelijkertijd stelt het als beklimming niet zoveel voor. Echt leuk: met de fiets kun je gewoon stoppen en even genieten van het uitzicht.

Daarna verder langs de Hollandse IJssel, nog zo’n typische weg, over de dijk. Schitterend! Onderweg een bruin café; Erik had trek in een vette hap;-)

De wind trok nu wat aan, maar in de rug, we vlogen verder naar Zevenhuizen, Moerkapelle, en daarna dwars door de polder naar Hazerswoude. De laatste rivier van die dag, de Oude Rijn, met iets tegenwind.

Nog een stuk met Erik meegefietst, en bij de Haagse Schouw afscheid genomen. Beiden met goede voornemens om de komende weken te gaan oefenen op de echte cols.

122km, LBL is nog iets meer, en er moeten nog een paar duizend hoogtemeters bij!