Fietsen op Texel. Bijna ideale omstandigheden. Een PR lijkt erin te zitten ( en nee, 30.4, dat is niet hoog, maar het blijft een PR). Helaas, bij het keerpunt voor de laatste etappe rijd ik leeg. Tot mijn grote frustratie ontdek ik een veiligheidsspeld in mijn band; een speld met dezelfde afmetingen als de spelden waarmee mijn startnummer is vastgemaakt op mijn rug. Snel controleer ik mijn eigen spelden; gelukkig, deze speld is niet van mij. Een andere deelnemer heeft zijn spelden dus niet goed vastgemaakt. Het schemert inmiddels al behoorlijk. Snel band verwisselen, oppompen, Pang, ook lek. Die zat er dus niet goed om…

Start 55 km Texel etappe, Gerrit

Start 55 km Texel etappe, Gerrit

Nog een reserve band, nu wil de buitenband niet, rare bobbel erin. Weer eraf en erop. Pompen, pomp eraf, draait het ventiel los. Wat is dit voor ventiel? Nog 3 keer herhalen, en dan geef ik het op. Met halfzachte band wil ik vertrekken, als de bezemwagen eraan komt. Of ik mee wil? Uit de auto stapt nog een wielrenner, met een andere pomp. Hij helpt mij aan een keiharde band, en voor de eer besluit ik de laatste 10km uit te rijden. Inmiddels is het donker.

Op Vlieland schrijf ik mijn blog, terwijl Jan loopt. Tussendoor nog tijd voor een foto van Jan. Mijn frustratie stijgt naar nog grotere hoogte als blijkt dat ik in de etappe-uitslag als laatste vermeld sta. Dit klopt uiteraard niet, want de rijder in de wagen hoort een DNF te krijgen. En dan ben ik een-na-laatste.