Ook dit jaar weer grootse plannen, we zouden naar Noord-Frankrijk varen. ’s Middags op tijd weg uit Amsterdam om ’s avonds de onovertroffen hamburgers bij het Zandhuis te eten. Bij de sluis echter de eerste tegenslag: de sluis was defect. Na een aantal uren wachten besloten we een pizzakoerier te bellen, uiteindelijk toch nog goed gegeten. Tegen 22:30 meerden we dan toch nog in de jachthaven van IJmuiden af.

Vervolgens gooide helaas een motorstoring roet in het eten. Onsterfelijk waren de woorden van de onderhoudsmonteur;  “WAT hebben jullie getankt???”… Na een provisorische reparatie te IJmuiden besloten we dat het niet verantwoord was om de lange tocht aan te gaan, waarop een kortere tocht rond Noord Holland werd gepland. Hiermee kon ook de droom van Jan worden waargemaakt: overnachten op de Markerwadden.

 De Markerwadden werden het hoogtepunt van deze reis, zeker voor ondergetekende die in Medemblik enigszins brak besloot af te stappen. De reis werd voortgezet naar Den Helder, IJmuiden, Marken en tot slot terug naar Amsterdam. Een korte impressie is hier te vinden.

 

Volgend jaar een nieuwe kans voor Noord-Frankrijk?