Achtergrond

Afzien in plaats van luxe

Feilloos de tijdgeest aanvoelend besloot het fysisch genootschap “De Vest” om in 2009 te kiezen voor hard werken en afzien in plaats van een nog luxer jacht.

Ooit begonnen in 1990 in een BM 16kwadraat, werd in 2007 het ruime sop gekozen in een 47 voets jacht, inclusief flatscreen en digitenne. Steeds meer leden voelden zich ongemakkelijk bij zoveel luxe, men verlangde terug naar de eenvoud, het afzien, het echte mannenwerk, survival!

Vanuit de visie “meedoen is belangrijker dan winnen, maar we worden in ieder geval niet laatste!” besloot het Vestteam in 2009 om deel te nemen aan de Schuttevaerrace. Ondanks de zwaarte van de race in 2009 heeft het team de smaak te pakken, en met de ervaringen van het seizoen 2009 werd ook de doelstelling iets aangescherpt. “De race uitvaren is belangrijker dan winnen, én we worden in ieder geval niet laatste.

In 2010 was Gerrit als gevolg van een hersenschudding uitgeschakeld, het team heeft de race echter glansrijk uitgevaren. Ook werd een hogere eindklassering bereikt, des te opmerkelijker omdat Koen vrijwel ongetraind 2 fietstrajecten voor zijn rekening moest nemen. En dus werd ook de aangescherpte doelstelling bereikt, maar met “de race uitvaren” werd toch eigenlijk alle rakken bedoeld. Met deze voorgeschiedenis heeft het team zich voor 2011 opnieuw ingeschreven. En zo is het gekomen….