Een zeer bijzonder zeilweekend dit jaar; het eerste weekend met de Poolster. De Poolster is een Oceanis 500, van alle gemakken voorzien.

Ook de start van het weekend was zeer bijzonder. Woensdagmiddag inschepen, de storm windkracht 9 van die ochtend was net wat afgenomen. Hoewel de verwachting voor de donderdag goed was, trok de wind donderdagochtend opnieuw aan naar windkracht 7, met flinke windstoten tot 80 km/h. Daarmee werd dit het eerste weekend waarin we ons vertrek hebben uitgesteld vanwege de wind. En zo kon het dus gebeuren dat we pas om 15 uur de haven van IJmuiden uitvoeren, richting Amsterdam.

De rest van het weekend was het weer boven verwachting goed. Ondanks dreigende luchten hebben we slechts enkele buien meegemaakt, goed weer voor deze “maiden voyage”.

Het complete fotoverslag is hier te bekijken.