Opnieuw een bijzonder zeilweekend, in het eerste weekend van oktober. Bijzonder door de afwezigheid van maar liefst 3 kernleden, gecompenseerd door de aanwezigheid van maar liefst 2 van onze leden uit Kopenhagen. Bijzonder ook omdat het een Vest lustrum jaar was (het zevende alweer!), en dus een traditioneel moment om de nieuwe Voorzitter te benoemen.

Zeehond

Zeehond

Ook het weer mocht opnieuw uitzonderlijk genoemd worden, 4 dagen stralende zonneschijn waarvan helaas 3 dagen vrijwel windstil. Dit leverde een groot aantal mooie foto’s op, van mistige ochtenden, vuurrode zonsopgangen, en spiegelende wateroppervlakten. En meerdere bezoeken van zowel dolfijnen als zeehonden. Slechts één keer werd het “zwaar”: vanuit Breskens voor dag en dauw vertrekken om met gunstig tij te kunnen uitvaren.
Blauwe hap

Blauwe hap

Verder natuurlijk ook veel traditionele momenten, zoals de copieuze ontbijten, de snert bij de lunch (ja, ook bij 17 graden), de borrel in het namiddagzonnetje, de blauwe hap en de sterke verhalen. Nieuw was dit jaar de flink uit de kluiten gewassen stereo-versterker, met de zware buiten-speakers. Dit in combinatie met de enorme muziek-bibliotheek en -kennis van Hans maakte het bij tijd en wijle tot een nostalgie-trip naar de 80’s!
Bonte avond

Bonte avond

Tijdens de bonte avond vond de voorzitterswisseling plaats, in een overvol etablissement te Hellevoetsluis. Slechts na lang aandringen was het de schipper ’s middags gelukt te reserveren, een net iets te kleine tafel recht voor de keuken.

De keuze voor een nieuwe voorzitter was dit jaar bijzonder eenvoudig doordat slechts 1 aanwezige aan de ter plekke verzonnen criteria voldeed. Met de rakelings passerende serveersters in zijn nek overhandigde de scheidende voorzitter Gerrit de felbegeerde titel aan Jan, die zich (wederom) voorzitter mag noemen. De lijst van voorzitters ziet er nu als volgt uit:

1980 – 1985: Peter
1985 – 1990: Erik
1990 – 1995: Jan
1995 – 2000: Gerrit
2000 – 2005: Tinus
2005 – 2010: Koen
2010 – 2015: Gerrit
2015 – ….: Jan

En de foto-reportage van het weekend:
 

De mannen!