Vóór de race hebben we een dag ingeslingerd, een mooie gelegenheid ook om te oefenen met de blister. Dit was zeker nodig, de ervaring met de blister was diep weggezakt. Op het filmpje is te zien hoe iedere correctie op het fout overzetten de problemen verergert, totdat de blister hopeloos in de knoop zit.

  • Tinus grijpt de blister en Jan loopt met de schoot naar voren, voor de mast langs en weer naar achter. In principe correct, helaas is de blister door de wind al vóór de rolfok langs over de andere boeg gewaaid;
  • Vervolgens wordt de fout herkend; Jan loopt terug en haalt de schoot voor de rolfok langs. Helaas haalt hij hem nu tussen de rolfok, tophoek en de halshoek door, hij had ook buiten langs de halshoek gehaald moeten worden.
  • Met wat geluk rolt de blister alsnog uit als je eraan trekt, maar bij dit beetje wind lukte dat al niet meer.

Achteraf is de analyse simpel, op het water valt het natuurlijk allemaal niet mee!