Ben je sportief, wil je je grenzen verleggen, houd je van zeilen, hardlopen of wielrennen? Doe mee in 2010! De Schuttevaerrace, een non-stop krachtmeting van 48 uur of meer, voor zeilers, hardlopers en wielrenners.

Een aantal schepen zijn werkelijke racemonsters. Verder veel familieschepen en semi-racemonsters. Ieder op zijn eigen wijze, met zijn eigen schip al dan niet toegerust voor de race. Dat maakt de KWS Schuttevaerrace tot een familiefeest voor veel deelnemers.

De schepen vertrekken uit het Friesche Stavoren en gaan via het IJsselmeer op weg naar de Waddenzee. Daar worden vervolgens de eilanden Texel, Vlieland en Terschelling aangedaan, afgewisseld door een reis naar Harlingen. Na Terschelling vertrekken de schepen huiswaarts naar Hindeloopen. Op Texel en in Harlingen wordt resp. 60 en 52 kilometer gefietst. Op Vlieland en Terschelling wordt resp. 18 en 12 kilometer hardgelopen