Tijdens de Schuttevaerrace etappe naar Terschelling neemt de wind steeds verder toe, met uitschieters tot 40 knopen ofwel net geen windkracht 9, en kort nadat wij hebben besloten dat dit gekkenwerk is, krijgen we bericht van de organisatie dat de race wordt stilgelegd. We keren om naar Harlingen, waar we in de relatieve luwte van de havenkom de zeilen proberen te strijken.

Tot onze schrik is de rolfok met geen mogelijkheid meer in beweging te brengen. Na verschillende pogingen besluit onze schipper tot een kunstgreep. Als de fok niet rond het voorstag wil rollen, dan rollen we toch het voorstag rond de fok? Ofwel, rondjes varen totdat de hele fok zich rond het stag heeft gewikkeld. Het geheel moet echter wel wat begeleid worden, en de schoten worden met de hand om het stag gewikkeld tijdens de manoeuvre. Bij windkracht 7 levert dit spectaculaire beelden, en na 1 klap van een schoot tegen het hoofd trok deze filmer zich in ieder geval snel terug van het voordek.