Gisteravond ontvingen wij een update van de organisatie. Er wordt druk overlegd in Stavoren, Piet Paulusma is ingeschakeld. Er blijkt geen wind te zijn de komende dagen. Er is sprake van een ingekorte race, een vervroegde start. Een diepere analyse leert echter, dat er meer aan de hand is…

Tot vorig jaar startte de race altijd op de donderdag, maar vorig jaar is voor het eerst geëxperimenteerd met een start op vrijdag. We kennen allemaal de resultaten: in de sluis kwam het Schuttevaer flottielje in aanvaring met de bruine vloot. Scheldpartijen over en weer, en uiteindelijk bijna 2 uur vertraging, voordat iedereen door de sluis was.

Dus is dit jaar besloten om rond 11:00 te starten, zodat de bruine vloot al weg is voor we bij de sluizen zijn. Helaas zit dan het tij naar Texel flink tegen; en zonder wind een kansloze onderneming. Dus nu wordt het waarschijnlijk een hele vroege start; maar als de wind vroeg gaat liggen, zitten we weer tussen de bruine vloot..

Volgend jaar maar weer op donderdag?