Geweldige tocht, heerlijk weer, en wat ging het deze keer gemakkelijk! Ondanks doemvoorspellingen van het KNMI en alle weergoeroe’s was het gewoon droog, en het bleke zonnetje werd allengs feller. De bekende parkeerplaatsen (de weilanden) waren afgesloten wegens de zware regenval eerder in de week, maar dit werd prima opgelost door een aantal wegen te benoemen tot parkeerplaats.

Met Gunter

Bij de start was het even druk, maar verder nergens files, ook op de lastige hellinkjes kon je goed langs de afstappers fietsen. Wel veel lelijke valpartijen gezien dit jaar, met toch wel flinke verwondingen. Behalve een kleine slipper in de blubber bleef ons dit gelukkig bespaard.

Toen we na een dikke 4 uur boven aan de Cauberg stonden, was mijn eerste reactie: zijn we er al? Gunter had het over 25 of meer gemiddeld, en ook mijn metertje gaf bijna 24 aan. Ik dacht al stilletjes aan een nieuw record op deze tocht!

Omdat ik de cijfers niet kon geloven, ben ik thuis maar even in de oude ritgegevens gaan neuzen, vroeger was het toch veel zwaarder? En hier dus wat statistieken:

Met een gemiddelde hartslag van 132 een snelheid van 23.9 km/u gereden, en ook nog 870 hoogtemeters. Geen wonder dat ik nog zo fris was na afloop, bij een gewoon trainingsrondje ligt de hartslag toch minstens 10 punten hoger. De “exertion” die de Polar-software berekent was vorige week naar Bloemendaal dan ook flink hoger!

In 2008 was de gemiddelde hartslag 143, bij een gemiddelde snelheid van 22,8. Niet helemaal vergelijkbaar, omdat het toen iets kouder was, en druilerig op het eind, en toen inclusief de beruchte Keutenberg. Maar verder net zoveel hoogtemeters. En toen was ik dus ook wel moe!

Maar dan 2007, toen ging het nog harder, 24,1. Schitterende weer die dag, 22 graden op het laatst, maar veel belangrijker: een team van jonge “knechten“, dat ons over de moelijke stukken hielp. Ook toen overigens een gemiddelde hartslag van 142, en dus moe na afloop, maar gelukkig hadden we in 2007 nog alle gemakken van de T-Mobile sponsoring, zoals massage, spagetti-buffet en lekker douchen!

De conclusie kan alleen maar zijn, dat het flink harder had gekund vandaag. En dat is een goede opsteker voor de volgende tocht: de 60km op Texel!